Back to Top

Rome PRO

De A van Leiderschap - Leiderschapslessen van keizer Augustus

4 en 29 juni 2021 online
De A van Leiderschap - Leiderschapslessen van keizer Augustus
 

Het leiderschap van Augustus – de eerste keizer van het Romeinse Rijk, biedt veel aanknopingspunten voor managers en bestuurders die richting moeten geven aan hun organisatie in uitdagende tijden. De wereld om ons heen verandert razendsnel met fundamentele gevolgen voor de positie van de organisatie en de wijze waarop binnen de organisatie wordt samengewerkt.

Toen en nu gaat het om dezelfde vragen als:

Daarom organiseer ik samen met Victor Broers op 4 en 29 juni de online ontmoeting 'De A van Leiderschap – Leiderschapslessen van keizer Augustus'. Victor is coach voor Raden van Bestuur en docent High Level Toezicht, en komt in zijn coaching dagelijks deze vragen tegen.

Samen zullen we de strategieën en inzichten van Augustus verkennen en toelichten, en deze gebruiken voor inspiratie, dialoog en focus voor management van nu.

Datum: 4, 29 juni 2021
Tijd: 15:30 - 18:00 u
Kosten: € 65,00 p.p. (ex BTW)

De bijeenkomst vindt plaats via Zoom

Inschrijven

Voor wie?

Managers, teamleiders, bestuurders van bedrijven en publieke sector, die door afstand te nemen in tijd en plaats nieuwe input willen krijgen voor de ontwikkeling van hun leiderschap.

Achtergrond

Aan het begin van de jaartelling kraakte het Romeinse systeem in haar voegen, niet meer in staat om alle veranderingen op te vangen. Het is interessant om deze situatie ook vanuit managementoptiek te analyseren. Augustus wist uit de chaos een nieuw perspectief te scheppen door de missie en purpose van Rome te herdefiniëren. Dat deed hij met een goed inzicht in de onderstroom.

Het verhaal wat in alle toonaarden in Rome en ver daarbuiten werd verteld, zorgde ervoor dat iedereen zich met de nieuwe orde kon verbinden. Het laten zien van concrete resultaten, voor verschillende stakeholders, droeg in belangrijke mate bij aan het draagvlak. Ook komt aan bod wat daarvoor opgeofferd werd, wat niet mee ging in de nieuwe orde. Naar aanleiding van deze en andere historische verhalen, reflecteren we op de huidige tijd.

De A van Leiderschap - programma

We starten met een verdiepende, interactieve lezing over de achterliggende geheimen van het succes van het lange keizerschap van Augustus door Sandrina Bokhorst.

Tijdens een daaropvolgend rondetafelgesprek vertalen de deelnemers onder leiding van Victor Broers de inzichten van het leiderschap van Augustus naar hun eigen, hedendaagse situatie. Vanuit de inzichten uit het verleden, kunnen we dan ook een doorkijkje maken naar de toekomst.

Over ons

Rome Pro met Sandrina Bokhorst

Historica Sandrina Bokhorst is Rome-ondernemer en meeslepend verhalenverteller. Ze verdeelt haar tijd tussen Nederland en Rome, waar ze al sinds 2006 bezoekers aan de Eeuwige Stad laat zien hoe relevant de geschiedenis van Rome ook nu nog is. Met Rome PRO, onderdeel van Persoonlijk Rome, geeft ze vorm aan de reflecties uit de geschiedenis in online en offline lezingen en seminars.

Rome Pro met Victor Broes

Victor Broers is buiten de box-denker, publicist en vragen-steller. Hij begeleidde in 10 jaar vele publieke en private topmanagement-teams. Vandaag fungeert hij voor bestuurders en toezichthouders in Nederland en Europa als executive reflectiepartner. Zijn inzichten haalt hij natuurlijk het liefst op in Rome: het toneel van drieduizend jaar beschavingsgeschiedenis, en zijn tweede thuisstad.

Wilt u deelnemen aan deze bijzondere online bijeenkomst? Schrijf u hieronder in!

Deelnemen aan de A van Leiderschap

Inschrijven
themas in Rome

Onder ons zakelijke label ‘Rome PRO’ bieden we unieke inspiratiemodules om echt out-of-the-box te denken over relevante thema’s voor je bedrijf. Denk aan leiderschap, ‘strategie en transformatie’, of ‘overtuigingskracht’. Met ervaren trainers en moderatoren vertaal je op historische locaties in Rome, in Nederland of online, de verhalen naar je eigen werkelijkheid. Dat levert verrassende inzichten op waarmee nieuwe oplossingen en werkwijzen steviger zullen worden verankerd. Een blijvende ervaring voor je team waarmee je je bedrijfsreis nog waardevoller maakt.

Om echt tot nieuwe inzichten te komen is er is ook prikkelende input nodig. En dat biedt Rome. 

“Ik kom iedere keer weer nieuwe verbanden tegen tussen heden en verleden. En ja, dan moet je niet bang zijn om de diepte in te gaan. Met Rome Pro maak ik de geschiedenis van Rome tot een eigentijdse inspiratiebron: in Rome, in Nederland en online.” Sandrina Bokhorst